بررسي نحوه بهره برداري از دستگاههاي كلرزني به عنوان تنها روش گندزدائي آب شرب در مراکز نظامی

بررسي نحوه بهره برداري از دستگاههاي كلرزني

به عنوان  روشی جهت گندزدائي آب شرب 

نويسندگان : حسين معصوم بيگي – علي اكبر كريمي زارچي – عادل رازقي نام

نحوه بهره برداري از دستگاه هاي كلر زني

نويسندگان : حسين معصوم بيگي – علي اكبر كريمي زارچي – عادل رازقي نام

خلاصه:

مقدمه:تأمين آب شرب سالم و كافي و نظارت و كنترل مداوم كيفيت آب، با توجه به نقش آن در انتقال بيماريها، از اهميت بالايي برخوردار بوده و انجام گندزدائي به عنوان فرآيند لازم الاجراي تصفيه آب، ضروري است . در بين روشهاي متداول براي گندزدائي آب،كلرزني به عنوان قديمي ترين روش، بيشترين كاربرد را دارد ودرسپاه هم اين روش متداول است .اين گندزدا مزاياي زيادي در مقايسه با ساير گندزداهاي ديگر آب دارد و روش رضايتبخشي براي حذف آلودگيهاي ميكروبي آب است .

مواد و روشها :از 182 پادگان در سطح كشور متعلق به نيروهاي سپاه و مراكز ستادي در سال 1381 به كمك پرسشنامه، داده هاي لازم جمع آوري گرديد و سپس با كمك نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصيفي نتايج بررسي گرديد .

نتايج :نتايج حاصل از اين تحقيق نشان دهنده وجود مشكلات متعددي در خصوص نحوه بهره برداري و نگهداري از دستگاه هاي كلرزني آب شرب در مراكز مورد مطالعه بود و نشان داد از امكانات محدودي هم كه تهيه شده بنحو احسن استفاده نمي شود . از جمله مهمترين مشكلات، عدم تامين تجهيزات و لوازم در بسياری از مراکز مي باشد ودرمراکزی که دستگاه کلرزن وجود دارد در موارد محدودی گزارش شده که پرکلرين کافی بويژه درفصل تابستان برای آنها به اندازه کافی تامين نمی شودويا اگر تامين می شود نحوه کاربرد پرکلرين غلط می باشدچون دربيش از50% كلرسنجي ها کلرباقی مانده آب صفر بوده است. نقص فني و فرسودگي دستگاه كلرزني، عدم تأمين كافي كلر سنج و در نتيجه عدم كلر سنجي در 5/64درصدمراکز، مشكلات بهره برداري بدليل عدم آشنايي اپراتورها با روش صحيح كار دستگاههاي كلرزني، عدم آشنايي آنها با غلظت كلری كه بايد به آب تزريق شود و مقدار كلر باقي مانده مورد نياز در آب از جمله ديگرمشکلات می باشد. در مراكزي كه كلرزني انجام مي شود به تفكيك نيروها، نيروي زميني 9/93درصد، مقاومت8/77درصد، دريائي 75 درصد و هوايي 100 درصد و ميانگين5/87درصدكلر مورد نياز تأمين شده است .

بحث :

تأمين آب سالم براي شرب مستلزم اعمال كنترل و نظارت مستمربركيفيت آب است و در اين راستا، وجود كلر باقي مانده 5/0 ميلي گرم در ليتر در شرايط عادي بعد از حداقل 30 دقيقه زمان تماس آب و كلر ضروري است تا اجازه مصرف آب داده شود . انجام كلرزني وكلرسنجي براي كنترل و سالمسازي كيفيت آب از مهمترين اقدامات است . بررسي نتايج اين مطالعه نشان دهنده لزوم برگزاري دوره هاي آموزشي در خصوص بهره برداري و نگهداري از سيستم كلرزني از مرحله انتخاب نوع دستگاه، محل نصب آن، نحوه نگهداري و بهره برداري ازدستگاه های کلرزنی واقلام و تجهيزات ديگر آن ودر ادامه لزوم حمايت بيشتر مسئولين در جهت تخصيص بودجه امكانات و تجهيزات مناسب و مورد نياز است .

لغات كليدي : كلرزني – هيپوكلريناتور – كيفيت آب – گندزدائي آب- بهره برداري و نگهداري

ادامه نوشته

نقش مهندسي بهداشت محيط در نوسازي و بهسازي اماكن

نقش مهندسي بهداشت محيط

در نوسازي و بهسازي اماكن

نويسنده : مهندس حسين معصوم بيگي

 

نقش مهندسي بهداشت محيط در نوسازي و بهسازي اماكن

 

اهداف آموزشي:

- بيان اهميت نقش بهداشت محيط در انتخاب محل, احداث و بهره برداري از پادگانها و اماكن بهداشتي

-معرفي زمينه هاي ارتباط بهداشت محيط و مهندسي و لجستيك در خصوص نوسازي و بهسازي اماكن با رويكرد حفظ و ارتقاء سلامت نيروي انساني

 

خلاصه مقاله:

طرح مسائل بهداشت محيطي اماكن با تاكيد بيشتر بر اهميت نقش بهداشت در اجراي طرحهاي جامع مهندسي و ساخت وسازهاي اماكن بخصوص اماكن بهداشتي حائز اهميت مي باشد.يكي از اموري كه نقش موثري, تا بحال در افزايش بهروري از امكانات برعهده داشته وآثارخوبي تا بحال برجاي گذاشته است, اقدامات مهندسين بهداشت محيط در مجموعه سپاه مي باشد. در اين مقاله سعي خواهد شد لزوم ارتباط بهداشت محيط با واحدهاي مهندسي  و زمينه هاي كاري و ارتباطي آنها ويا به عبارتي خواستهاي بهداشت محيط از واحدهاي مهندسي و لجستيك مطرح شود واهميت همكاري تنگاتنگ بهداشت محيط و مهندسي و لجستيك در خصوص نوسازي وبهسازي اماكن بهداشتي مطرح مي گردد و لازم  است اين همكاريهادرخصوص موارد ذيل هماهنگ شده و شكل مناسبي به خود بگيرد.

همكاري و نظارت در انتخاب محل, نوسازي و بهسازي و بهره برداري از مراكز طبخ و توزيع مواد غذايي و همچنين انبارها و سردخانه هاي مواد غذايي و نانواييها وآسايشگاهها ,همكاري و نظارت در ساخت و احداث اماكن بهداشتي بويژه آشپزخانه ها و توالتها و حمامهاي صحرائي خاص اردوگاهها و شرايط اضطراري و كنترل بهداشتي اين مراكز از جمله زمينه هاي فعاليت مهندسين بهداشت محيط در هر شرايطي مي باشد. 

همكاري جهت ارائه و اجراي طرحهاي دفع بهداشتي زباله كه يكي از عوامل موثر و مهم در كنترل شيوع حشرات و جوندگان و انواع بيماريها مي باشند و همچنين بكارگيري روشهاي مهندسي بهسازي در راستاي مبارزه با حشرات و جوندگان بجاي كاربرد بيش ازحد آفت كشهاوحشره كشها از ديگر زمينه هاي فعاليت مهندسين بهداشت محيط مي باشد.به عنوان نمونه مي توانيم به عمليات زهكشي جهت جلوگيري از ايجاد شرايط پرورش لاروها و جاري كردن ‌‌‌آبهاي راكد و بهسازي منابع آب اشاره كنيم كه از جمله مواردي هستند كه اهميت كاربرد روشهاي مهندسي مبارزه با ناقلين را مشخص مي نمايند.در اين مقاله به تفسير موارد فوق مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

لزوم سمپاشی مجتمع های مسکونی

لزوم سمپاشی مجتمع های مسکونی

نويسنده : مهندس حسين معصوم بيگي

لزوم سمپاشي مجتمع هاي مسكوني

در خصوص سمپاشی مجتمع های مسکونی نکات ذیل را خدمت شما تقدیم می نمایم.

1-وجود سوسریها در محیط زندگی تا حدی که بعضاً هر چند وقت یکبار مشاهده می شوند، امری بدیهی است و تا بحال کسی نتوانسته این حشرات را از محیط زندگی انسان ریشه کن کند.به عنوان مثال با یک اساس کشی و ورود یک همسایه جدید شاهد ریخت و پاش کارتنهای آلوده در محیط ورودیها و پارکینگ ها برای 2-1 روز می باشد، که منجر به انتقال این حشرات به مجتمع ها و پخش آنها می شود و لازم است طی دستورالعمل ویژه ای پرسنل خدمات در محل حاضر شده و بلافاصله بعد از جابجایی اساس منزل فرد جدید وارد شده، لوازم اسقاطی و کارتنهای زائد را  به بیرون ازمحیط مجتمع منتقل نمایند تا کمتر با مشکل انتشار این حشرات مواجه شوند.

2-عملیات سم پاشی بر علیه سوسریها به عنوان یک روش مبارزه شیمیایی به عنوان آخرین اولویت روش مبارزه بوده و در صورت موثر نبودن اقدامات بهسازی، نظافت و تمیزی کامل و رفع هر گونه منبع آلوده کننده و وجود مشکلات جدی در قسمتهای خاصی انجام می شود .

3-اقدامات نظافتی بموقع، بهسازی بموقع و درزگیریها، پوشاندن فاضلابروها در طبقات پارکینگ دوم و ... تا حد زیادی خود بخود این مشکل را حل می نماید.

4-کنترل سوسریها با سمپاشی بدلایل زیر کار مشکل و کم اثری است:

1- مقاومت سوسریها به سموم موجود در بازار.

2- سوسریها بعضاً با سمپاشی، موقتاً از محیط آلوده دور می شوند تا با سموم تماس پیدا نکنند و بعد از مدتی  مجدد فعال می شوند.

3- اثر سمپاشی موقتی بوده و بیشتر جنبه روانی برای ساکنین دارد.

4- شستشو، گردو غبار و جنس دیواره های سیمانی و آجری (داخل فاضلابروها) اثر سم را کم می کنند.

5- در صورت سمپاشی برای نوبت اول، سمپاشی در نوبت های بعدی جهت تاثیر بیشتر و موثرتر و حذف سوسریها جدید از کپسول خارج شده ضروری است و یکبار سمپاشی موجب ریشه کنی نمی شود.

6- ترکیبات سمی جزء ترکیبات مقاوم به تجزیه و خطرناک هستندکه در نهایت وارد محیط زیست شده و منجر به آلودگی منابع آب و خاک و ... می شوند.

7- هزینه ای را به مجتمع ها تحمیل می کند که بعضاً نتیجه دلخواه را در پی ندارد.

8- بیشترین جمعیت سوسریها در شبکه جمع آوری فاضلاب حضور دارند و در صورت وجود مشکلات جدی برای رهایی از اعتراض همسایگان، در صورت موافقت می توان شبکه فاضلاب را با سموم مناسب سمپاشی کرد. و در صورت حضور سوسریها داخل هر واحد مسکونی مدیریت محترم مجتمع ها می توانند جهت پیشگیری از سرایت سوسریها به سایر قسمت ها ، ضمن ارائه راهنمای بهسازی و نکات لازم به همسایه مربوطه، اقدام به سمپاشی آن واحد نماید.

9- در صورت نظافت و انجام اقدامات بهسازی و درزگیری و کنترل مرتب و تلنبار نکردن وسایل و تجهیزات و لوازم اسقاطی در  محوطه پارکینگها و راهروها...کمتر نیاز به سمپاشی آنها می باشد.

 

بررسي مديريت بهداشت محيط بعدازوقوع زلزله بم وارائه راه كارهاي مناسب

بررسي مديريت بهداشت محيط بعدازوقوع زلزله بم وارائه راه كارهاي مناسب

 باتوجه به مشكلات بعد از زلزله

نويسنده : مهندس حسين معصوم بيگي

بررسی مدیریت بهداشت محیط بعد از وقوع زلزله بم و ارائه راه کارهای مناسب با توجه به مشکلات بعد از زلزله

خلاصه:

         بهداشت محيط, كنترل عواملي از محيط زندگي انساني است كه بنحوي روي سلامتي جسمي, روحي و رواني افراد اثرمي گذارد,عواملي كه هركدام نقش حياتي در زندگي روزمره دارند و بعد از وقوع حوادث غيرمترقبه مثل سيل وزلزله...كنترل اين عوامل ازدست مسئولين خارج شده وشرايط خطرناك وجديدي بوجودمي آيد كه سلامتي مردم را بطور جدي درمعرض تهديد قرار مي دهد.عوامل وفاكتورهاي بهداشت محيطي دراينگونه بحرانها،كه بعداز زلزله درشهر بم نيز ازنزديك توسط نويسنده مشاهده گرديد وجلب توجه مي نمود عبارتند از:

قطع آب لوله كشي شهري و بدنبال آن عدم دسترسي مردم به آب سالم, تخريب شبكه هاي جمع آوري فاضلاب واحتمال اختلاط منابع آب وفاضلاب, عدم جمع آوري زباله هاي شهري و بيمارستاني و مختل شدن نظافت شهري, عدم جمع آوري و دفن بموقع اجساد انساني و حيواني, در دسترس نبودن سرويس هاي بهداشتي مناسب و كافي و همچنين اقلام بهداشتي مورد نياز از قبيل صابون, تايد, شامپو، مواد گندزدا و كيسه هاي زباله و سطل هاي زباله و..., فساد مواد غذايي بدليل قطع برق سردخانه ها و تخريب انبارها و سردخانه هاي مواد غذايي, فقدان سر پناه و منزل مناسب و استنشاق گرد وغبار ناشي از آوارها, افزايش حشرات و جوندگان ناقل در منطقه، بدليل ايجاد شرايط مطلوب براي رشد و توليد و تكثير آنها، بخصوص در شهري مثل شهر بم كه سابقه شيوع بيماري ناشي از اينگونه حشرات وجود داردو در نهايت مختل شدن سيستم ارائه خدمات بهداشتي از جمله عواملي هستند كه بطور جدي سلامت مردم را بعد از حادثه زلزله تهديد مي نمايند.

توجه خاص به فاكتورهاي بهداشت محيطي بعدازعمليات امداد ونجات,ازمهمترين نگرانيهاواولويتهاي مسئولين بهداشتي بعدازوقوع بحران مي باشد تا بتوانند مديريت موفقي را با تكيه برتجارب وبرنامه ريزي مناسب خود اعمال كنند.دراين مقاله,سعي خواهد شد با توجه به بازديد انجام شده از شهر بم بعد از وقوع زلزله و با توجه به مشكلات موجود در آن زمان ،پيشنهاداتي مناسب وكاربردي براي اجراي يك مديريت بهداشت محيط موفق بعد از وقوع چنين حوادثي ارائه شود، تا در بحرانهاي احتمالي آينده كمك و راهنمائي موثر باشدو با تكيه بر انجام اقدامات ضروري بلافاصله بعد از وقوع بحران و مديريت متمركز بتوانيم اثر بخشي مجموعه فعاليت هاي بهداشتي رادوچندان كنيم.بخصوص براي نيروهاي نظامي كه درچنين شرايطي جزءاولين نيروهاي امداد رساني و عمل كننده  در منطقه بحران زده مي باشند و مردم از آنها انتظاراتي دو چندان دارند.

 لغات كليدي: بهداشت محيط- زلزله بم- مديريت بهداشت محيط در بحران- آب - فاضلاب- زباله –حشرات وجوندگان

ادامه نوشته

بررسي عوامل محيطي موثر بر فلورباكتري هاي هواي تهران

بررسي عوامل محيطي موثر بر

 فلورباكتري هاي هواي تهران

نويسنده : مهندس حسين معصوم بيگي

بررسي عوامل محيطي موثر بر فلور باكتري هاي هواي تهران

 خلاصه مقاله: 

 هر انسان در طول حيات خود ميليونها فوت مكعب هوا تنفس مي نمايدو با توجه به تهديد ناشي از عفونتهاي مجاري تنفسي فوقاني توجه متخصصين به بحران آلودگي هوا به عنوان يكي از آلاينده هاي محيط زيست بيشتر شده است.به همین علت بررسی فلور باکتری های هوا و نقش عوامل محیطی بر آنها از اهمتیت خاصی برخوردار است.

 تغييراتي كه در شرايط آب هوايي و محيط زيست ايجاد مي شوند بطور مستقيم يا غير مستقيم برروي آلاينده هاي هوا موثر مي باشند و اين تغييرات مي تواند تا مرحله ايجاد شرايط حاد و بحراني به نحوي كه سلامتي مردم را بشدت تهديد نمايد پيش رود. اين تغییرات شامل تغییرعواملی از قبیل رطوبت هوا, دماي هوا, پايداري هوا, تابش نورخورشيد, ميزان بارندگي و ريزشهاي جوي, روزهاي هفته و فصول سال مي باشد. طی تحقیقی که جهت مطالعه و بررسی کیفیت باکتری های هوازی هوای تهران در سال های پیش انجام شده اثر عوامل محيطي روي فلور ميكروبي هواي شهر تهران بااندازه گيري پارامترهاي مورد نظر در محلهاي نمونه برداري مورد بررسي قرار گرفت كه بخشی از نتایج آن عبارتند از:

1- رطوبت هوا موثرترين عامل روي ميانگين تعداد باكتريها درهرمترمكعب هوا بوده و بعد از آن روزهاي هفته و سپس دماي هوا و فصول نمونه برداري ارتباط معني داري با تغييرات آلودگي ميكروبي هواي شهر تهران داشتند.

2- طي سه فصل نمونه برداري در محدوده رطوبتي70-61% ميانگين تعداد باكتريها در مركز شهر در بيشترين حد بود كه در واقع محدوده خطر از جهت تهديد سلامتي مردم بويژه كودكان و سالمندان مي باشد و زنگ خطري براي آنهاست زيرا دراين شرايط ذرات معلق محتوي ميكراورگانيزمها درهوا دربيشترين حد مي باشند.

3- بيشترين ميانگين تعداد باكتريها در هر متر مكعب هوا كه خطرناكترين وضعيت براي  سلامتي مردم  مي باشد در فصل پائيز است بخصوص زماني كه رطوبت نسبي هوا 70-61% مي باشد .

 با توجه به يافته هاي فوق مي توان با پاپش وكنترل مداوم عوامل محيطي بويژه رطوبت هوا،دماي هوا و پايداري هوا در بخش مركزي شهر و با توجه به تغييرات آب و هوايي و پيش بيني هاي لازم در شرایط بحرانی آلودگی هوا مردم را از خطرات احتمالي كه حضور در بخش مركزي شهر آنها را تهديد مي نمايد آگاه كنيم.

 

ادامه نوشته

مديريت مواد زائد جامد با تاکيد بركاهش توليد زباله

مديريت مواد زائد جامد

 با تاکيد بركاهش توليد زباله

تهيه كننده : مهندس حسين معصوم بيگي

 

مدیریت مواد زائد جامد با تاکید بر کاهش تولید زباله

 

خلاصه:

        همواره مواد زائد جامد به عنوان يكي از آلاينده هاي اصلي محيط زيست مورد توجه بوده و با توجه به افزايش رو به رشد جمعيت و توليد بيشتر و متنوعتر زباله ها، مديريت مواد زائد، از اهميت خاصي برخوردار است . با توجه به اختصاص بودجه هاي كلان براي اجراي برنامه هاي مديريت مواد زائد جامد در مراحل توليد، نگهداري، جمع آوري، حمل و نقل، دفع نهايي و اهميت حفظ محيط زيست از اثرات مخرب زباله ها بويژه زباله هاي عفوني و خطرناك، ضرورت بررسي دقيق نحوه استفاده از بودجه هاي مذكور توسط مهندسين و اهل فن وجود دارد و هميشه سعي بر استفاده بهينه از امكانات، تجهيزات و بودجه در قالب طرحهاي مهندسي و اقتصادي مي باشد . براي رسيدن به اين هدفها يکی اجراي برنامه هايي كه منجر به كاهش توليد زباله مي شودوديگری توجه به مسئله بازيافت در محل توليد توسط توليد كنندگان زباله   از جايگاه و اولويت اصلي برخوردار مي باشد . امروزه در سطح جهان مديريت مواد زائد جامد بدون توجه به اين دو مسئله اساسي مطمئناً مديريت موفق و كاملي نخواهد بود . به همين دليل لازم است در كليه طرحها و برنامه هاي مربوط به كنترل مواد زائد، دو مسئله كاهش توليد زباله وبازيافت  مورد توجه قرار گيرد . موفقيت و رسيدن به اهداف مذكور در برنامه هاي مديريت مواد زائد جامد بيشتر مستلزم اطلاع رساني و آگاه سازي جامعه نسبت به اهميت و ارزش بهداشتي و اقتصادي اين گونه طرح هاست تا بتوانيم با جلب مشاركت و رضايتمندي آحاد جامعه، آن برنامه ها را هر چه بهتر به مرحله اجرا بگذاريم. در اين مقاله سعي شده در بحث مديريت مواد زائد جامد، موضوع كاهش توليد زباله مورد توجه قرار گيرد . براي موفقيت در اين رابطه ابتدا شناخت دقيق از زباله توليدي ضروري است تا بتوانيم طرحهاي مناسب و لازم را براي كاهش توليد زباله از طرق ايجاد تحول در فعاليت هاي بهره برداري، تغيير در نوع مواد اوليه و تغيير توليدات و … به اجرا بگذاريم . در ادامه هم ارزش اقتصادي بازيافت و كاهش توليد زباله مورد بررسي قرار مي گيرد . 

 

ادامه نوشته

كاربرد يد در ضد عفوني آب شرب

كاربرد يد در ضد عفوني آب شرب

تهيه كننده : مهندس حسين معصوم بيگي

كاربرد يد در ضد عفوني آب شرب

خلاصه :

يد عنصر شيميايي است به مقدار كمي در آب حل مي شود (۳۴/ گرم در لیتر ). متداولترين تركيباتي يد كه مورد استفاده قرار مي گيرند يديد سديم (NaI  ) و يدات پتاسيم( KIO3)  است . در امور پزشكي ، تركيبات رنگي ، فتوگرافي تركيبات آلي و شيميايي و داروسازي كاربرد دارد . يد 127 ايزوتوپ پايدار و يد 131 يك راديو ايزوتوپ مصنوعي با نيمه عمر 8 روز مي باشد . فقط مقادير جزئي يديد ها در آب خام يافت مي شود . آب دريا محتوي مقدارزيادي يد ( ۶۰-۵۰گرم در ليتر ) مي باشد . در ضد عفوني آب استخرهاي شنا و ضد عفوني آب شرب هم كاربرد دارد . مقدار يد باقي مانده در آب استخرهاي شنا بايد 6/ - 2/ میلی گرم در لیتر  باشد با اين غلظت حتي انتروويروسها را تحت شرايط كنترل شده ، غير فعال مي كند . مقدار باقي مانده يد در آب جهت ضد عفوني مؤثر 1 میلی گرم در لیتر  مي باشد . يد باكتري كش و ويروس كش و آميب كش در دقت هاي 50- 5 میلی گرم در لیتر  مي باشد ، يد عنصري جزئي مورد نياز و ضروري در ساخت هورمون تيروئيد است .

مقدار يد مورد نياز روزانه 159 – 80  میلی گرم در لیتردر بالغين است و كاهش جذب روزانه يد منجر به بروز بيماري گواتر مي شود . در ايالت متحده آمريكا براي پيشگيري از گواتر100 میلی گرم  يديد پتاسيم را به ازاي هر گرم كلريد سديم اضافه مي كنند . بيشترين جذب يد از غذا بويژه غذاهاي دريافتي مي باشد . دريافت در  3 – 2 گرم يد ممكن است كشنده باشد . اگر بندرت چنين شرايط حادي ايجاد مي شود . اينكه يد در هر گسترده اي جهت ضد عفوني آب كاربرد ندارد ، بدليل اثرات فيزيولوژي يكي است كه روي فعاليت غده تيروتيد دارد و هزينه آن هم نسبا بالا ست و نيازمند كنترل و نظارت مداوم بر روي كيفيت آب است و توصيه مي شود .

يد سريعا در مجاري گوارشي به يون يديد تبديل شده و در فرايند متابوليسم به اندازه كاغي جذب مي شود سميت حاد يد خيلي بندرت و كم است . ولي سميت مزمن يد (يديسم ) بيشتر متداول  است و ثابت شده كه در بعضي از مناطق ژاپن مصرف تا  80 میلی گرم در لیتران بدون بروز اثرات بيماري بوده است . از طرفي مصرفg/ man ۱۲ يد ، بمدت 12 هفته اول هيچگونه اثرات بيماري را در افراد نظامي نداشته است . البته دانشمندان محدوديت مصرف g/ man ۱۹/۲ دو ميلي گرم درروز را تعيين كرده اند. وقتي مقدار يد جذب شده ۱۹/۱ میلی گرم در لیتر باشد اثرات نا مطلوب در پي خواهد داشت با توجه به اينكه فقط20 % ان ازطريق مصرف اب جذب شده باشد.وهمچنين وقتي انسان درمصرف مقاديربالاي 5/16میلی گرم در لیتر يد قرار گيرد نبايد مدت ان بيش از هفت روز باشد تا اثرات حاد بروز نكند .

يد موجود در هوا ۷/ میلی گرم بر متر مکعب در اتمسفر۸/۱ میلی گرم در لیترودر اب باراني كه به سطح زمين ميرسد 5/8-8/1 میلی گرم در لیتر  مي باشد. وقتي مقادير يد موجود در اب كشور هندوستان۲/ میلی گرم در لیتر كمتر بوده ميزان بروز گواتر فراوان و زياد بوده است در حالي كه در كشور نپال كه ميزان يد موجود در اب انها ۹میلی گرم در لیتر بوده ميزان بروز گواتر بسياراندك بوده وبعضاً نداشته اند.

در هر صورت وجود يد در اب اشاميدني به عنوان يك hale elementضر ورتي ندارد به همين علت استانداردي در اين خصوص در اب شربت تعيين نشده است ضمناٌ در مواقعي كه از يد ضرورتاٌ براي ضد عفوني استفاده مي شود بهتر است از هيپويدات پتاسيوم      (k io3)  كه نسبت به ساير تركيبات بيشتر در اب قابل حل شدن ميباشد استفاده گردد.

Regeran

1)      john Dzuame .(1906 )

handbook  of drinking waht quality

van nostrand Reinhold .

2)      AWWA (1990)

Water quality and treatment  Ahand book df Gommunity Water supply

MAC . Glaw Hill . wath  eclitionn

3)      E. W. Steel (1979)

Water surrld  and sewerage  Mc . Graw Hill . book

4)      SHils  olson  nutrition  in health  and  disease . Eight dilion .

5)      LE . and hibger v.l. 

۱۱۰روش کاهش تولید زباله های خطرناک آزمایشگاهی

 

 ۱۱۰روش کاهش تولید زباله های خطرناک آزمایشگاهی

نويسنده : مهندس حسين معصوم بيگي

زباله های آزمایشگاهی

خلاصه:

تولید انبوه و متنوع زائدات به عنوان یکی از آلاینده های اصلی محیط زیست ،توجه متخصصین محیط زیست را به خود جلب کرده و طی یک دهه اخیر مطالعات زیادی درراستای پیشگیری از تولید آلاینده ها به عنوان یک سیاست و راهبرد اصلی ،انجام و پیشرفتهای خوبی در جهت کاهش منبع تولید زباله ،کاهش تولید زباله و در نهایت کاهش خطرناکی مواد زائد محقق شده است.در بین انواع زائدات ،مواد زائد آزمایشگاهی به عنوان یکی از مواد زائد ویژه و خطرناک مورد توجه بوده و جهت تولید کمتر این زائدات تا بحال روشهای زیادی تجربه شده است که در این مقاله سعی شده کاربردی ترین آنها، جهت استفاده مخاطبین گردآوری وتقدیم شود.در بین روشهای مطرح شده وجود یک برنامه مشخص با رویکرد کاهش تولید زائدات ،ارائه آموزشهای لازم براساس برنامه مذکور برای پرسنلی که در آزمایشگاه فعالیت می نمایند،وجود فرد متخصص آگاه در مسئولیت خرید مواد و اقلام مورد نیاز ،رعایت دستوالعملهاو قوانین و استانداردهای مربوط به مدیریت پسماندو بسیاری موارد جالب که در متن مقاله اشاره شده است ما را در رسیدن به اهداف این مقاله یاری خواهد کرد. مطمئناتوجه مدیران محترم آزمایشگاههای تحقیقاتی وآموزشی وآزمایشگاههای مراکز بهداشتی ودرمانی به روشهای مطرح شده دراین مقاله، آنها را در برقراری نظم ومدیریت موفقتر آزمایشگاههای تحت مدیریت خود یاری خواهد نمود.انشاا...

لغات کلیدی: مدیریت پسماند- مواد زائد آزمایشگاهی – کاهش تولید زباله – زباله های خطرناک

ادامه نوشته