بهسازی محیط اماکن عمومی
بهسازی محیط اماکن عمومی
متن کامل این مقاله در فصلنامه علمی آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا..(عج) پاییز ۱۳۹۰چاپ شده است و از سایت دانشکده قابل دریافت می باشد.
اهداف آموزشی : از خواننده مقاله انتظار می رود:
1- بهسازی محیط و بهداشت محیط را تعریف کند.
2- شاخص های مهم سلامت در بهسازی اماکن را نام ببرد.
3- وضعیت بهسازی اماکن عمومی در مراکز مورد نظر را شرح دهد.
4- نحوه مدیریت فاضلاب آشپزخانه های بزرگ را توضیح دهد.
5- ارتباط بهسازی اماکن و سلامت کارکنان را شرح دهد.
خلاصه
زندگي سالم مرهون داشتن محيطي سالم است. تصميم گيري كارآمد و موثر به ويژه در دنياي متحول و پيچيده كنوني مستلزم برخورداري و بكارگيري اطلاعات دقیق و صحیح و مورد نیاز مي باشد. جمع بندي اطلاعات و تعيين و بررسي شاخص های بهداشتی نشانگر چگونگي پيشرفت مأموريت سازمان و ميزان دسترسي به اهداف تعيين شده مي باشد. به این منظور مطالعه ایی با هدف بررسي وضعيت تعدادي از شاخص هاي بهسازی از جمله تامین آب سالم، دفع بهداشتی فاضلاب، جمع آوری زباله، وضعیت ساختمان ها و اماکن از نظر کف، سقف و دیوارها، تهویه، نور و روشنایی، سیستم گرمایش و سرمایش انجام شد. در این مطالعه بعضی از شاخص های بهسازی که از اهمیت بیشتری برخوردار بودند، مورد توجه قرار گرفت و اطلاعات لازم به کمک چک لیست استاندارد وزارت بهداشت از 65 اماکن عمومی مورد مطالعه جمع آوری گردید. نتایج نشان داد از نظر بررسی وضعیت تامین آب سالم و کافی 45/92 درصد، از نظر وضعیت جمع آوری زباله 64/92 درصد، از نظر دفع بهداشتی فاضلاب 2/93 درصد، از نظر وضعیت بهسازی اماکن شامل کف، سقف و دیوارها 14/79 درصد، از نظر وضعیت تهویه1/81 درصد اماکن دارای شرایط مطلوب بودند. سایر موارد شامل مجهز بودن پنجره های باز شونده به توری، سیستم گرمایش و سرمایش، به ترتیب 75 ، 6/83 % دارای شرایط مطلوب بودند. در ادامه این مقاله بدلیل اهمیت و مشکلات موجود در سیستم مدیریت دفع بهداشتی فاضلاب آشپزخانه های بزرگ و وضعیت بهداشت محیطی انبارهای مواد غذائی، توصیه های کاربردی لازم، ارائه گردیده است.
لینک دریافت اصل مقاله:
http://www.bmsu.ac.ir/UserFiles/Maghalat%20Behdash-Fall90.zip