بررسي وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه ‏های مواد غذایی

 یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391

چاپ شده در مجله علمی پژوهشی طب نظامی دوره 15, شماره 4 - ( زمستان 1392 )  

اهداف: بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه‏ ها و مقایسه با وضعیت مطلوب بسیار ضروری است. این مطالعه با هدف تعیینوضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه ‏های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران انجام شد.

روش‏ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت بهداشت محیط کلیه انبارها و سردخانه ‏های مراکز مورد مطالعه با استفاده از چک لیست محقق ساخته روائی و پایائی شده، ارزیابی گردید. داده ‏های جمع ‏آوری شده با استفاده از آمار توصیفی شامل میانگین و درصد و نمودار و آزمون‏ آماریt-test با کمک نرم افزارSPSS 15  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ‏ها: بهترتیب 1/9، 7 /72 و 2/18درصد از سردخانه‏ ها و1/9، 5/54، 4/36 درصد از انبارهادر سطح خوب، متوسط و ضعیف ارزیابی شدند. از نظر کنترل دما 1/9 و3/27، بهسازی ساختمان 1/9 و 5/45،انتخاب محل 4/36 و9/90، مدت ماند کالا 2/18 و 8/81 و بهداشت فردی کارکنان 5/45 و 4/36 درصد از سردخانه ‏ها و انبارها در سطح خوب ارزیابی گردید. مقایسه میانگین امتیاز یازده متغیر بهداشت محیطی نشان داد، تنها از نظر مدیریت انبار و سردخانه اختلاف معنی دار وجود دارد (P<0.05).

نتیجه گیری:

وضعیت بهداشت محیط سردخانه ‏ها و انبارهای مورد مطالعه در سطح مطلوبی نمی باشد. اصلاحنگرش مسئولین، بهسازی، آموزش کارکنان، نظارت و کنترل بهداشتی منظم و رعایت اصول مهندسی بهداشت جهت ارتقاء بهداشت محیط این اماکن ضروری است.

 

کلید واژه ها: بهداشت محیط، انبارمواد غذایی، سردخانه مواد غذایی، مراکز نظامی، بهسازی 

برای دریافت متن کامل مقاله بر  روی لینک زیر کلیک فرمائید. 

journal of military medcine2014, 15(4): 259-266